4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Quinoasalade met mango en gebakken feta

Quinoasalade met mango en gebakken feta

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram sesamzaad
6 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram feta

dit product is niet beschikbaar

potje gedroogde tomaat op olie

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

350 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat een beetje afkoelen.
  • 2 Schep de mango, rucola en tomatenreepjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel 2-3 eetlepels van de tomatenolie toe. Verdeel de salade over borden.
  • 3 Snijd de plakken feta 2 keer diagonaal door tot 8 driehoekjes. Haal ze door het ei, daarna door de bloem, daarna weer door het ei en dan door de sesamzaadjes.
  • 4 Verhit de olijfolie en bak hierin de fetadriehoekjes aan beide kanten goudbruin. Leg de gebakken feta op de salade.

bereidingstip

Vervang de quinoa in dit recept door bulgur, couscous of rijst.. Voeg 1 eetlepel kerriepoeder toe aan het kookvocht van de quinoa.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 995 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 41 gram