4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Raapstelenstamppotje met waterkers en kaaswafeltjes

Raapstelenstamppotje met waterkers en kaaswafeltjes

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram waterkers
400 gram raapsteeltjes
100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

800 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels.
  • 2 Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp en maak kleine bergjes kaas op de bakplaat.
  • 3 Bak ze circa 10 minuten in het midden van de oven tot ze gesmolten en licht verkleurd zijn. Laat de kaaswafeltjes buiten de oven afkoelen en krokant worden.
  • 4 Bak de spekreepjes in een droge koekenpan. Stamp intussen de aardappels fijn en maak er met de boter en crème fraîche een romige puree van.
  • 5 Snijd de raapstelen en waterkers grof en schep ze door de warme puree tot ze licht geslonken zijn.
  • 6 Schep de spekjes en het bakvet erdoor en breng op smaak met peper.
  • 7 Serveer de stamppot met de kaaswafeltjes. Lekker met gehaktballetjes of gebakken vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip