eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Rabarber-bladerdeegtaartjes

Rabarber-bladerdeegtaartjes

ingrediënten


20 min
1 stengel rabarber
100 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het deeg ontdooien.
  • 2 Klop de eieren los in een mengkom en houd 2 el ei apart. Meng de rest met het amandelmeel en de suiker tot een dunne amandelspijs.
  • 3 Leg de bladerdeegplakjes op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg. Verdeel de spijs over de deegplakjes en laat 1 cm deeg vrij aan de randen.
  • 4 Snijd de rabarber schuin in dunne plakjes van 1 cm en verdeel over de spijs. Kwast de deegranden in met het overgebleven ei en bestrooi de taartjes met nog wat suiker.
  • 5 Bak de rabarbertaartjes 20 min. in de oven tot het deeg lichtbruin en gaar is.

bereidingstip

Serveer met een bol vanille-ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 317 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 8 gram