4 personen
gemiddeld
15 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Rabarber-gember slush

Rabarber-gember slush

ingrediënten


15 min
4 personen
crushed ice
50 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter limonadesiroop citroen
750 gram rabarber

benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Breng de rabarber, 150 ml citroensiroop en de gember in een pan met dikke bodem aan de kook. Laat afgedekt 4-5 minuten koken op de laagste stand. Laat het mengsel helemaal afkoelen en pureer dan in een keukenmachine.
  • 2 Giet dit mengsel in een ondiepe diepvriesbak en zet afgedekt in de diepvries. Laat de puree in circa 3 uur bevriezen tot het mengsel stevig is.
  • 3 Schep het rabarbermengsel vlak voor het serveren in de keukenmachine of gebruik een staafmixer en draai kort zodat het mengsel zachter wordt en een dikke slush ontstaat. Maal de aardbeien met 50 ml citroensiroop fijn. Verdeel de slush met crushed ijs over 4 glazen en giet de aardbeiensiroop erop.

bereidingstip

Maak de citroensiroop zelf (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-citroensiroop/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram