-
1
Breng de rabarber, 150 ml
citroensiroop en de gember in een pan met dikke bodem
aan de kook. Laat afgedekt 4-5 minuten koken
op de laagste stand. Laat het mengsel helemaal
afkoelen en pureer dan in een keukenmachine.
-
2
Giet dit mengsel in een ondiepe diepvriesbak en zet
afgedekt in de diepvries. Laat de puree in circa 3 uur
bevriezen tot het mengsel stevig is.
-
3
Schep het rabarbermengsel vlak voor het serveren in de keukenmachine of
gebruik een staafmixer en draai kort zodat het mengsel
zachter wordt en een dikke slush ontstaat. Maal de aardbeien met 50 ml citroensiroop fijn. Verdeel de slush met crushed ijs over 4 glazen en giet de aardbeiensiroop erop.
bereidingstip
Maak de citroensiroop zelf (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-citroensiroop/">klik hier voor het recept</a>).