4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Rabarberflip met sinaasappelroom

Rabarberflip met sinaasappelroom

ingrediënten


25 min
4 personen
8 partjes sinaasappels
8 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 zakje slagroomversteviger

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 steranijs

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

3 kardemompeulen
500 gram rabarber
200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

  • 1 Verwarm de helft van het sinaasappelsap en laat de helft van de suiker hierin oplossen. Voeg de rabarber, de helft van de sinaasappelrasp, de kardemom en de steranijs toe en kook zachtjes circa 8 minuten.
  • 2 Schep de rabarber eruit. Kook het sap in tot een siroop. Laat iets afkoelen en voeg de rabarber weer toe.
  • 3 Klop de slagroom met de slagroomversteviger en de rest van de suiker, de rest van het sinaasappelsap en -rasp tot een dik en luchtig mengsel.
  • 4 Verwijder de kardemom en steranijs uit de siroop. Verdeel de helft van de rabarber over de glazen en schep de helft van de sinaasappelroom erop. Maak zo nog een laag met de rest van de rabarber en de room.
  • 5 Zet de glazen minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer met munt en sinaasappel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté