eenvoudig
20 min.
lunch, bijgerecht, ontbijt
recepten Rabarberjam met appel en munt

Rabarberjam met appel en munt

ingrediënten


20 min
2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

1 elstar appel

dit product is niet beschikbaar

theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

250 gram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram rabarber

benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

  • 1 Schep de rabarber om met de geleisuiker en sinaasappelrasp en breng aan de kook op een lage stand.
  • 2 Laat circa 5 minuten koken en voeg dan de appel toe. Laat nog 2 minuten koken en roer alles goed door.
  • 3 Steek in elke jampot een takje munt en giet er met een maatbeker de hete rabarbermoes op.
  • 4 Sluit de potten af en keer om. Laat even staan en zet weer rechtop. Laat de jam in de potten geheel afkoelen en bewaar op een donkere, koele plaats.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 133 gram
eiwit 1 gram