eenvoudig
25 min.
bijgerecht, ontbijt
home recepten Rabarberjam met sinaasappel en tijm

Rabarberjam met sinaasappel en tijm

ingrediënten


25 min
275 gram geleisuiker speciaal

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

600 gram rabarber

benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

2 weckpotten

  • 1 Was de jampotten af met kokend water, zet ze in de vaatwasser of zet ze vochtig in een oven van 100ºC.
  • 2 Breng de rabarber met een klein scheutje water, de tijm, sinaasappelrasp en -sap aan de kook. Laat afgedekt 7-8 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Voeg de geleisuiker toe, roer goed en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Schep het schuim eraf.
  • 3 Vul de brandschone jampotten tot aan de rand. Sluit de potten en zet ze omgekeerd weg. Bewaar de jam maximaal 1 jaar op een donkere plaats of na opening enkele weken in de koelkast.

bereidingstip

Maak ook eens abrikozenjam door de rabarber in deze rabarberjam te vervangen door ontpitte abrikozen.. Vervang de helft van het sinaasappelsap in dit recept door sinaasappellikeur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 144 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté