springvorm
dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief
springvorm
bereiden
bereidingstip
Hoe je een goede rabarbertaart bakt? Hier onze baktips:<br/> • Bestrooi de deegbodem met paneermeel, om een natte bodem te voorkomen.<br/> • Kook de rabarber evt. 2-3 min. voor als je de rabarber heel zacht wilt hebben, of als je wat minder vocht in de taart wilt.<br/> • Smaakt je rabarber te zuur? Voeg dan wat honing of vanillesuiker toe.<br/> • Zo weet je of je taart gaar is: als de rabarbervulling zichtbaar borrelt, vooral in het midden. Bij een gare taart, is de korst goudbruin en stevig.. <h4>Variatietips</h4> • Voeg fruit toe! Aardbeien of frambozen geven zoet tegengewicht aan de rabarber. Appel en peer zorgen voor meer body.<br/> • Gember(poeder) is ook lekker bij rabarber, en zorgt voor een warme smaak.<br/> • Romige rabarbertaart maak je met een laagje ricotta. Of maak een crumbletaart met wat zure room is het kruimeldeeg. . <h4>Waarom rabarber in je taart?</h4> Die frisse, zure smaak is een perfect contrast met zoet deeg. Bovendien is rabarber een seizoensfavoriet die hoort bij de lente. . <h4>Rabarber schillen of niet?</h4> Een zachte, dunne schil hoef je niet te schillen. Liever niet zelfs voor een taart, want ongeschild is beter voor de textuur. Een taaiere, oudere schil kun je beter afschillen. . <h4>Wanneer is het rabarberseizoen?</h4> Van april tot juli. In mei is de rabarber meestal het lekkerst. Tegen juni wordt de smaak al minder. Na juni wordt rabarber taaier en zuurder. Daarom stopt het rabarberseizoen meestal begin juli.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 251 kcal |
vet | 14 gram |
verzadigd vet | 3 gram |
koolhydraten | 26 gram |
eiwit | 4 gram |
WEB01-SPAR-PU