8 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Rabarbertaart

Rabarbertaart

ingrediënten


bestellen
15 min
8 personen
400 gram rabarber
2 eetlepels custard
6 plakken bladerdeeg

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
4 eetlepels suiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
1 ei

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.89
poedersuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69

benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur ontdooien. Vet intussen de springvorm goed in met boter.
  • 2 Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm. Leg het deeg in de vorm. Bestrooi de bodem met de custard.
  • 3 Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Verdeel de rabarber over de deegbodem en bestrooi met 3 el suiker.
  • 4 Vouw het deeg losjes over het fruit zodat een rand ontstaat Klop het ei los en bestrijk de rand ermee. Bestrooi met 1 el suiker.
  • 5 Bak de rabarbertaart in de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Laat de taart afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Hoe je een goede rabarbertaart bakt? Hier onze baktips:<br/> • Bestrooi de deegbodem met paneermeel, om een natte bodem te voorkomen.<br/> • Kook de rabarber evt. 2-3 min. voor als je de rabarber heel zacht wilt hebben, of als je wat minder vocht in de taart wilt.<br/> • Smaakt je rabarber te zuur? Voeg dan wat honing of vanillesuiker toe.<br/> • Zo weet je of je taart gaar is: als de rabarbervulling zichtbaar borrelt, vooral in het midden. Bij een gare taart, is de korst goudbruin en stevig.. <h4>Variatietips</h4> • Voeg fruit toe! Aardbeien of frambozen geven zoet tegengewicht aan de rabarber. Appel en peer zorgen voor meer body.<br/> • Gember(poeder) is ook lekker bij rabarber, en zorgt voor een warme smaak.<br/> • Romige rabarbertaart maak je met een laagje ricotta. Of maak een crumbletaart met wat zure room is het kruimeldeeg. . <h4>Waarom rabarber in je taart?</h4> Die frisse, zure smaak is een perfect contrast met zoet deeg. Bovendien is rabarber een seizoensfavoriet die hoort bij de lente. . <h4>Rabarber schillen of niet?</h4> Een zachte, dunne schil hoef je niet te schillen. Liever niet zelfs voor een taart, want ongeschild is beter voor de textuur. Een taaiere, oudere schil kun je beter afschillen. . <h4>Wanneer is het rabarberseizoen?</h4> Van april tot juli. In mei is de rabarber meestal het lekkerst. Tegen juni wordt de smaak al minder. Na juni wordt rabarber taaier en zuurder. Daarom stopt het rabarberseizoen meestal begin juli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 251 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 4 gram