4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
recepten Radicchio met ricotta, vijgen en pistachenoten

Radicchio met ricotta, vijgen en pistachenoten

ingredi├źnten


20 min
4 personen
6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

1 kleine radicchio
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de rode wijn met de honing. Verwarm dit en laat goed inkoken tot een dunne siroop.
  • 2 Meng de ricotta met de tijmblaadjes, zout, peper en olijfolie.
  • 3 Haal van de radicchio 4 mooie komvormige bladeren.
  • 4 Snijd de vijgen (eventueel dun geschild) in 4 parten.
  • 5 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Verdeel de ricotta als een bergje over de bodem van de radicchio. Steek de vijgenpartjes erin en verdeel de gedroogde tomaatjes erover.
  • 7 Sprenkel de honing-wijnsiroop erover en bestrooi met de noten.

bereidingstip

Vervang de radicchio door een andere slasoort.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 11 gram