- 1 Meng de rode wijn met de honing. Verwarm dit en laat goed inkoken tot een dunne siroop.
- 2 Meng de ricotta met de tijmblaadjes, zout, peper en olijfolie.
- 3 Haal van de radicchio 4 mooie komvormige bladeren.
- 4 Snijd de vijgen (eventueel dun geschild) in 4 parten.
- 5 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan.
- 6 Verdeel de ricotta als een bergje over de bodem van de radicchio. Steek de vijgenpartjes erin en verdeel de gedroogde tomaatjes erover.
- 7 Sprenkel de honing-wijnsiroop erover en bestrooi met de noten.
bereidingstip
Vervang de radicchio door een andere slasoort.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.