4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Radijsjesstamppot met spekjes en noten

Radijsjesstamppot met spekjes en noten

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

25 milliliter vloeibaar bakproduct
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 bossen radijsjes

dit product is niet beschikbaar

1500 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen gaar. Verwijder het loof en de worteltjes van de radijsjes en snijd ze in plakjes.
  • 2 Verwarm de boter en smoor hierin de radijsplakjes 5 minuten. Schep ze uit de pan.
  • 3 Bak de spekreepjes in dezelfde pan goudbruin en krokant. Schep de walnoten erdoor.
  • 4 Giet de aardappelen af en stamp ze met zout, peper en crème fraîche.
  • 5 Spatel de radijsjes, spekjes en noten erdoor. Bestrooi de stamppot met de bieslook.

wijnadvies

De droge huiswijnliter smaakt fijn, want deze sluit goed aan bij het pittige van de radijs. Ook de Soave van Villa Mondi en de Verdicchio dei Castelli di Jesi Terrazano schuiven graag aan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 20 gram