4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Radijssalade met rosbief

Radijssalade met rosbief

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram rosbief (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

10 gram waterkers
10 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg de radijsjes een half uur in ijskoud water. Snijd het loof eraf en houd de mooie blaadjes apart.
  • 2 Snijd de radijsjes in een keukenmachine, met een dunne schaaf of met de hand in zo dun mogelijke plakjes.
  • 3 Klop een dressing van de azijn, mosterd en olie en roer de bieslook erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de geschaafde radijsjes zo plat mogelijk over 4 borden en giet er een straaltje dressing over.
  • 5 Meng de rucola met de achtergehouden radijsblaadjes. Verdeel de rucola in het midden van de radijsjes en drapeer hier een paar plakjes rosbief op of naast.
  • 6 Bestrooi met nog wat peper en druppel er wat dressing over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes