- 1 Verhit de olie en roerbak hierin de aubergine, courgette, aardappel, wortel, ui en knoflook 5-6 minuten.
- 2 Schep de kruiden, wijn en tomaten met sap erdoor en stoof zachtjes 8-10 minuten. Roer de bonen erdoor en warm even mee.
- 3 Breng op smaak met zout en peper en serveer de ratatouille met stokbrood.
bereidingstip
• Liever geen wijn? Gebruik dan groentebouillon in dit recept.</br> • Voeg 1 rode paprika, in reepjes gesneden, extra toe aan de ratatouille.. <h4>Variaties en serveertips</h4> • Voeg kikkererwten of linzen toe voor extra vulling en eiwitten.<br/> • Serveer met knapperig stokbrood, rijst, pasta of couscous voor de afwisseling.<br/> . <h4>Kan ik snelle ratatouille van tevoren maken?</h4> Ja, snelle ratatouille kun je heel goed van tevoren maken. Het gerecht wordt er zelfs lekkerder van, zo kunnen de smaken extra goed intrekken. Je kunt ratatouille 2-3 dagen bewaren in de koelkast, of invriezen. . <h4> Ratatouille bewaren </h4> Ratatouille kun je prima bewaren! </br> <b>In de koelkast</b> </br> • Laat de ratatouille eerst helemaal afkoelen. </br> • Doe het in een goed afsluitbare bak of pot.</br> • Zo blijft het 2 à 3 dagen goed.</br> <b>In de vriezer</b> </br> • Verdeel in porties en vries in (ook hier: eerst helemaal laten afkoelen).</br> • Gebruik diepvriesbakjes of -zakjes.</br> • In de vriezer blijft ratatouille 3 maanden lekker.</br> <b>Opwarmen</b> </br> • In een pannetje op laag vuur, eventueel met een scheutje water of olie tegen het aanbakken.</br> • Of in de magnetron.
wijnadvies
Poème Syrah Grenache.