- 1 Verhit de olie en roerbak hierin de aubergine, courgette, aardappel, wortel, ui en knoflook 5-6 minuten.
- 2 Schep de kruiden, wijn en tomaten met sap erdoor en stoof zachtjes 8-10 minuten. Roer de bonen erdoor en warm even mee.
- 3 Breng op smaak met zout en peper en serveer de ratatouille met stokbrood.
bereidingstip
Liever geen wijn? Gebruik dan groentebouillon in dit recept.. Voeg 1 rode paprika, in reepjes gesneden, extra toe aan de ratatouille.. <h4>Variaties en serveertips</h4> • Voeg kikkererwten of linzen toe voor extra vulling en eiwitten.<br/> • Serveer met knapperig stokbrood, rijst, pasta of couscous voor de afwisseling.<br/> . <h4>Waar komt ratatouille vandaan?</h4> Ratatouille is een Frans gerecht met gestoofde groenten en komt oorspronkelijk uit de Provence. Ratatouille wordt in Frankrijk ook wel ‘rata’ genoemd.. <h4>Wat zit er in ratatouille? </h4> Ratatouille bestaat uit een mix van groenten, zoals courgette, aubergine, paprika en tomaat. Ratatouille wordt in Frankrijk zowel koud als warm gegeten. . <h4>Welke kruiden zitten er in Franse ratatouille?</h4> In ratatouille zit ui, knoflook en Provençaalse kruiden. Ook verse kruiden, zoals tijm, rozemarijn, oregano, basilicum, marjolein en laurierblad zijn typisch voor Franse ratatouille. . <h4>Kan ik ratatouille van tevoren maken?</h4> Ja, ratatouille kun je heel goed van tevoren maken. Het gerecht wordt er zelfs lekkerder van, zo kunnen de smaken extra goed intrekken. Je kunt ratatouille 2-3 dagen bewaren in de koelkast, of invriezen.
wijnadvies
Poème Syrah Grenache.