4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Ravioli met tomatensaus en ricotta

Ravioli met tomatensaus en ricotta

ingrediënten


15 min
4 personen
bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

800 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

250 gram ravioli gevuld met spinazie
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

690 gram passata di pomodori
690 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

140 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Meng in de keukenmachine de knoflook, de helft van de zongedroogde tomaten en gezeefde tomaten tot een gladde tomatensaus. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de tomatensaus toe en laat pruttelen. Kook intussen de ravioli.
  • 2 Voeg de overige zongedroogde tomaten toe aan de tomatensaus en laat de spinazie handje voor handje slinken in de pan. Roer de ravioli door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de ravioli met de saus over borden. Schep wat ricotta erop en bestrooi met de pijnboompitten en basilicum.

bereidingstip

Ravioli zijn pastakussentjes die verkrijgbaar zijn met diverse vullingen. Het lekkerste smaken ze (koel)vers. Deze verse ravioli kun je vinden in de koeling van je supermarkt, makkelijk en snel. Maar het is ook heel leuk om in het weekend eens een voorraadje ravioli te maken van zelfgemaakt pastadeeg. Wanneer je deze invriest ben je doordeweeks net zo snel klaar.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 27 gram