uitdagend
40 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Red velvet donuts

Red velvet donuts

ingrediënten


40 min
100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

190 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bietensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

keukenpapier

  • 1 Rol het deeg tot circa 1 cm dik uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek of snijd cirkels van 7 cm Ø uit het deeg en een kleinere cirkel van 3 cm Ø voor het gat.
  • 2 Leg de donuts op de bakplaat en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
  • 3 Verhit een laagje olie in een pan tot 170ºC. Bak de donuts in de olie een voor een in circa 1 minuut aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Meng voor het glazuur de poedersuiker met 2 eetlepels bietensap. Haal de donuts door het glazuur en laat afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté