10 personen
uitdagend
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Red velvettaart

Red velvettaart

ingrediënten


bestellen
30 min
10 personen
theelepel vanille-essence
150 gram bosvruchten

dit product is niet beschikbaar

150 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

20 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rode voedingskleurstof

dit product is niet beschikbaar

theelepel vanille-essence
2 grote eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.98

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 8.38

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 7.98
275 gram suiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
225 milliliter karnemelk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
300 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
1 eetlepel blanke azijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
150 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.98

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 8.38

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 7.98
300 gram roomkaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.50
350 gram poedersuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.50

benodigdheden

springvorm

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix voor het beslag de boter en suiker licht en luchtig. Voeg de eieren al kloppend in gedeelten toe.
  • 2 Meng de karnemelk met de vanille-essence. Roer de kleurstof er druppelsgewijs door tot een rode vloeistof. Klop de helft van het karnemelkmengsel door het beslag.
  • 3 Meng de bloem met de cacao en mix de helft ervan door het beslag. Klop daarna de rest van de karnemelk en de rest van de bloem erdoor tot een egaal beslag. Roer de baking soda door de azijn en meng dit goed door het beslag.
  • 4 Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Verdeel het beslag erover en bak 30-35 minuten in de oven, tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat de bodem iets afkoelen en stort op een rooster.
  • 5 Mix voor het glazuur de boter met de roomkaas en voeg in delen de poedersuiker toe. Meng als laatste de vanille-essence erdoor en klop nog 2-3 minuten luchtig.
  • 6 Snijd de taartbodem horizontaal door. Verdeel een laagje glazuur over 1 bodem. Leg de andere bodem erop en bestrijk de taart met de rest van het glazuur.
  • 7 Leg een (papieren) hartvormig sjabloon erop, vul met de granaatappelpitjes en verwijder het sjabloon.

bereidingstip

Voeg 1 theelepel bakpoeder toe in plaats van baking soda en azijn.. Gebruik rode levensmiddelenkleurstof van de toko voor een nog sterker kleureffect.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 10 gram