10 personen
uitdagend
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Red velvettaart

Red velvettaart

ingrediënten


30 min
10 personen
theelepel vanille-essence
350 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram bosvruchten
150 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

20 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rode voedingskleurstof

dit product is niet beschikbaar

theelepel vanille-essence
225 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

2 grote eieren

dit product is niet beschikbaar

275 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix voor het beslag de boter en suiker licht en luchtig. Voeg de eieren al kloppend in gedeelten toe.
  • 2 Meng de karnemelk met de vanille-essence. Roer de kleurstof er druppelsgewijs door tot een rode vloeistof. Klop de helft van het karnemelkmengsel door het beslag.
  • 3 Meng de bloem met de cacao en mix de helft ervan door het beslag. Klop daarna de rest van de karnemelk en de rest van de bloem erdoor tot een egaal beslag. Roer de baking soda door de azijn en meng dit goed door het beslag.
  • 4 Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Verdeel het beslag erover en bak 30-35 minuten in de oven, tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat de bodem iets afkoelen en stort op een rooster.
  • 5 Mix voor het glazuur de boter met de roomkaas en voeg in delen de poedersuiker toe. Meng als laatste de vanille-essence erdoor en klop nog 2-3 minuten luchtig.
  • 6 Snijd de taartbodem horizontaal door. Verdeel een laagje glazuur over 1 bodem. Leg de andere bodem erop en bestrijk de taart met de rest van het glazuur.
  • 7 Leg een (papieren) hartvormig sjabloon erop, vul met de granaatappelpitjes en verwijder het sjabloon.

bereidingstip

Voeg 1 theelepel bakpoeder toe in plaats van baking soda en azijn.. Gebruik rode levensmiddelenkleurstof van de toko voor een nog sterker kleureffect.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip