- 
											1
											Verwarm de olie. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. 
										
- 
											2
											Bak de rozemarijn even in de olie. Voeg 100 milliliter water, het citroensap, de limonadesiroop en de pruimen toe. (Zijn de pruimen rijp en zoet, dan kun je minder limonade te gebruiken.) 
										
- 
											3
											Kook even goed door en prak de pruimen vast een beetje met een vork. 
										
- 
											4
											Verwijder de takjes rozemarijn. Laat de afgevallen blaadjes gewoon in het vocht liggen. 
										
- 
											5
											Laat iets afkoelen en pureer de massa zo fijn mogelijk. 
										
- 
											6
											Giet het pruimenmengsel in een ruime diepvriesbak. Plaats deze in de vriezer. 
										
- 
											7
											Schep de massa om de 20 minuten om met een vork. Blijf dit herhalen tot alles bevroren is. Er ontstaat een soort geschaafd ijs. 
										
- 
											8
											Vul een champagneglas met dit ijs. Giet hier voorzichtig een klein beetje van het mineraalwater overheen. Meng dit met het ijs. 
										
- 
											9
											Vul hierna het glas af met meer 'bubbels'.
										
bereidingstip
								Leg er eventueel een partje pruim op.