4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, brunch
home recepten Rendang kroketjes met zoetzure komkommer

Rendang kroketjes met zoetzure komkommer

ingrediënten


45 min
4 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

130 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 bakje boemboe voor rendang
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

500 gram magere runderlappen

  • 1 Verdeel het rendangvlees in 8 porties. Bestuif je handen met bloem en vorm kroketjes van het vlees.
  • 2 Klop de eieren los in een diep bord. Verdeel de rest van de bloem en paneermeel ook over 2 diepe borden. Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel en zet ze afgedekt in de koelkast.
  • 3 Frituur de kroketjes circa 3 minuten op 180ºC in de frituurolie. Laat uitlekken en serveer op brood met de zoetzure komkommer erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 970 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté