4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Ribkarbonade in balsamicojus

Ribkarbonade in balsamicojus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram olijven zonder pit

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de karbonades in 2-3 minuten per kant goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord.
  • 3 Giet de balsamico bij het bakvet, breng aan de kook en kook 1-2 minuten in.
  • 4 Leg de karbonades weer in de pan, bedruip ze met de jus en laat op een lage stand 2-3 minuten stoven.
  • 5 Kook intussen de peultjes circa 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 6 Meng de peultjes met de sinaasappel, venkel, basilicumblaadjes en olijven.
  • 7 Meng de rest van de olie met de wijnazijn, zout en peper en besprenkel de salade ermee.
  • 8 Serveer de salade bij de karbonades met jus.
  • 9 Lekker met gekookte krieltjes of pasta.

bereidingstip

Vervang de sinaasappel door grapefruit.. Neem in plaats van ribkarbonade in dikke plakken medaillons) gesneden varkenshaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 37 gram