4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Ribkarbonade met abrikozen-tijmjus

Ribkarbonade met abrikozen-tijmjus

ingrediënten


25 min
4 personen
4 abrikozen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper. Kook de bospeen 4-5 minuten en giet af.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Stoof de bospeen met de rest van de boter, citroenrasp en -sap en gembersiroop circa 8 minuten. Kook intussen de krieltjes gaar.
  • 4 Voeg de tijm, abrikozenjam en abrikozen bij de karbonades, roer door het bakvet en warm even mee. Serveer de karbonades met de bospeen en krieltjes.

bereidingstip

Ook lekker: 1 eetlepel honing in plaats van gembersiroop.. Neem in dit recept in plaats van tijm 1/2 eetlepel rozemarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 40 gram