- 1 Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
- 2 Meng de kappertjes met 2 eetlepels munt, de knoflook, pistachenoten, citroenrasp en olie.
- 3 Bestrijk de ribkarbonades met dit mengsel en laat circa 15 minuten marineren.
- 4 Maak intussen de muntsaus.
- 5 Verhit een klein klontje boter en fruit hierin de sjalotjes.
- 6 Roer de witte wijn, honing en de helft van de overgebleven munt erdoor. Laat iets inkoken.
- 7 Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster de karbonades 3-4 minuten per kant.
- 8 Neem de saus van de warmtebron en klop er blokjes boter door zodat de saus iets bindt.
- 9 Serveer de muntsaus bij de karbonades.
- 10 Lekker met krieltjes in de schil en doperwten bestrooid met de rest van de munt.
bereidingstip
Vervang de pistachenoten door ongezouten cashew- of pecannoten.