4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Ribkarbonade met munt en pistache

Ribkarbonade met munt en pistache

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroenschil

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Meng de kappertjes met 2 eetlepels munt, de knoflook, pistachenoten, citroenrasp en olie.
  • 3 Bestrijk de ribkarbonades met dit mengsel en laat circa 15 minuten marineren.
  • 4 Maak intussen de muntsaus.
  • 5 Verhit een klein klontje boter en fruit hierin de sjalotjes.
  • 6 Roer de witte wijn, honing en de helft van de overgebleven munt erdoor. Laat iets inkoken.
  • 7 Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster de karbonades 3-4 minuten per kant.
  • 8 Neem de saus van de warmtebron en klop er blokjes boter door zodat de saus iets bindt.
  • 9 Serveer de muntsaus bij de karbonades.
  • 10 Lekker met krieltjes in de schil en doperwten bestrooid met de rest van de munt.

bereidingstip

Vervang de pistachenoten door ongezouten cashew- of pecannoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 38 gram