- 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de stukken biet in een ovenschaal en vermeng ze met de olie, de honing en de tijm.
- 2 Bestrooi met wat zout en peper en rooster ze hoog in de oven in circa 30 minuten gaar.
- 3 Bestrooi de karbonades rondom royaal met zout en grof gemalen peper.
- 4 Verwarm de boter in de koekenpan en bak de karbonades op hoge stand aan beiden kanten bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm (bijvoorbeeld in de oven).
- 5 Voeg de gesnipperde ui toe aan het bakvet en fruit op lage stand circa 5 minuten.
- 6 Voeg de peterselie en de mosterd toe en laat op middelhoge stand heel kort meebakken.
- 7 Voeg 2 eetlepels water toe en roer de jus glad. Leg de karbonades terug in de pan en wentel ze door het peterseliemengsel.
- 8 Serveer ze met de geroosterde bieten op een schaal.