4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Ribkarbonade met peterselie en geroosterde bieten

Ribkarbonade met peterselie en geroosterde bieten

ingrediënten


45 min
4 personen
1 theelepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 grote ribkarbonades
1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram rauwe bieten

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de stukken biet in een ovenschaal en vermeng ze met de olie, de honing en de tijm.
  • 2 Bestrooi met wat zout en peper en rooster ze hoog in de oven in circa 30 minuten gaar.
  • 3 Bestrooi de karbonades rondom royaal met zout en grof gemalen peper.
  • 4 Verwarm de boter in de koekenpan en bak de karbonades op hoge stand aan beiden kanten bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm (bijvoorbeeld in de oven).
  • 5 Voeg de gesnipperde ui toe aan het bakvet en fruit op lage stand circa 5 minuten.
  • 6 Voeg de peterselie en de mosterd toe en laat op middelhoge stand heel kort meebakken.
  • 7 Voeg 2 eetlepels water toe en roer de jus glad. Leg de karbonades terug in de pan en wentel ze door het peterseliemengsel.
  • 8 Serveer ze met de geroosterde bieten op een schaal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté