4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Ribkarbonade met zomergroenten

Ribkarbonade met zomergroenten

ingrediënten


40 min
4 personen
2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

40 gram fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

40 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Druk het vlees onder vershoudfolie iets platter. Meng het paneermeel met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • 2 Haal de karbonades door de bloem en daarna door het ei en gekruid paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
  • 3 Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar.
  • 4 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin op lage stand de aardappelplakken goudbruin en gaar in 10 tot 15 minuten.
  • 5 Bak in de rest van de olie de karbonades in 10 minuten. Keer ze halverwege één keer om.
  • 6 Meng de tomatenblokjes en de rest van de Italiaanse kruiden door de sperziebonen. Serveer ze met de karbonades en de aardappelschijven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté