4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Ribkarbonades met pruimen

Ribkarbonades met pruimen

ingrediënten


15 min
4 personen
theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram zwarte pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de karbonades met zout en peper, en bak ze in de olie 3 minuten per kant. Bestrijk ze met mosterd en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • 2 Bak de uiringen kort in het bakvet en schep ze op de karbonades.
  • 3 Verdeel de pruimen, krieltjes en spekreepjes erover. Giet de bouillon erover en bestrooi het gerecht met paprikapoeder.
  • 4 Zet het 20 minuten in het midden van de oven.

wijnadvies

De Spanje-liefhebbers kiezen voor een rode Vega Libre Roble. Italië-gangers doen een Merlot Cavendramin uit Veneto aan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 42 gram