gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Ricotta-beignets

Ricotta-beignets

ingrediënten


30 min
jam

dit product is niet beschikbaar

chocolade

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng in een kom de bloem met het bakpoeder. Voeg 1 eetlepel suiker, de vanillesuiker, ricotta, sinaasappelrasp en het ei toe en mix tot een egaal mengsel.
  • 2 Verhit een laag zonnebloemolie in een diepe koekenpan tot 170ºC.
  • 3 Schep met 2 eetlepels een bolletje beslag uit de kom, laat zakken in de olie en bak circa 2-3 minuten. Bak zo ook de rest van de beignets.
  • 4 Laat de balletjes even afkoelen op keukenpapier en rol door wat suiker.
  • 5 Serveer eventueel met gesmolten chocolade of jam erbij.

bereidingstip

Italianen eten deze beignets traditioneel tijdens Carnaval.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip