online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Ricotta-beignets

Ricotta-beignets

ingrediënten

50 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

1 eetlepel suiker

2 eetlepels suiker

zakje vanillesuiker

250 gram ricotta

1 sinaasappel

1 ei

zonnebloemolie

chocolade

jam


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng in een kom de bloem met het bakpoeder. Voeg 1 eetlepel suiker, de vanillesuiker, ricotta, sinaasappelrasp en het ei toe en mix tot een egaal mengsel.
  • 2 Verhit een laag zonnebloemolie in een diepe koekenpan tot 170ºC.
  • 3 Schep met 2 eetlepels een bolletje beslag uit de kom, laat zakken in de olie en bak circa 2-3 minuten. Bak zo ook de rest van de beignets.
  • 4 Laat de balletjes even afkoelen op keukenpapier en rol door wat suiker.
  • 5 Serveer eventueel met gesmolten chocolade of jam erbij.

bereidingstip

Italianen eten deze beignets traditioneel tijdens Carnaval.


voedingswaarde

energie 75 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 2 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier