voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Ricotta-beignets

Ricotta-beignets

ingrediënten

50 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

1 eetlepel suiker

2 eetlepels suiker

zakje vanillesuiker

250 gram ricotta

1 sinaasappel

1 ei

zonnebloemolie

chocolade

jam


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng in een kom de bloem met het bakpoeder. Voeg 1 eetlepel suiker, de vanillesuiker, ricotta, sinaasappelrasp en het ei toe en mix tot een egaal mengsel.
  • 2 Verhit een laag zonnebloemolie in een diepe koekenpan tot 170ºC.
  • 3 Schep met 2 eetlepels een bolletje beslag uit de kom, laat zakken in de olie en bak circa 2-3 minuten. Bak zo ook de rest van de beignets.
  • 4 Laat de balletjes even afkoelen op keukenpapier en rol door wat suiker.
  • 5 Serveer eventueel met gesmolten chocolade of jam erbij.

bereidingstip

Italianen eten deze beignets traditioneel tijdens Carnaval.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 2 gram