8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Ricotta-mandarijncake met amandelschaafsel

Ricotta-mandarijncake met amandelschaafsel

ingrediënten


20 min
8 personen
2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 mandarijnen

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Klop de boter met de suiker circa 5 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg de ricotta en mandarijnrasp toe en klop tot een egaal mengsel.
  • 3 Voeg de eieren een voor een toe en klop circa 3 minuten goed door. Zeef de bloem met het bakpoeder erboven en roer goed door.
  • 4 Schenk het beslag in het cakeblik en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • 5 Bak de cake in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 10 gram