8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Ricotta-mandarijncake met amandelschaafsel

Ricotta-mandarijncake met amandelschaafsel

ingrediënten


20 min
8 personen
2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 mandarijnen

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Klop de boter met de suiker circa 5 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg de ricotta en mandarijnrasp toe en klop tot een egaal mengsel.
  • 3 Voeg de eieren een voor een toe en klop circa 3 minuten goed door. Zeef de bloem met het bakpoeder erboven en roer goed door.
  • 4 Schenk het beslag in het cakeblik en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • 5 Bak de cake in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 10 gram