4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Ricotta-mousse met gepocheerde peer en walnoten

Ricotta-mousse met gepocheerde peer en walnoten

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 handperen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

125 gram ricotta
2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de slagroom met de vanille- en poedersuiker stijf. Schep vervolgens de ricotta erbij en klop zachtjes tot een luchtige mousse. Zet de mousse in de koelkast.
  • 2 Verwarm de wijn en kristalsuiker in een steelpan en pocheer hierin de perenblokjes circa 10 minuten totdat ze helemaal zacht zijn.
  • 3 Schep de peren uit de pan, laat afkoelen en kook het kookvocht in tot een siroop.
  • 4 Verdeel de peren over 4 glaasjes, druppel er wat siroop over en schep er wat ricottamousse bij.
  • 5 Bestrooi met de gehakte walnoten en laat nog 1 uur koelen in de koelkast.
  • 6 Besprenkel vlak voor het serveren met wat honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté