eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Ricottapannenkoekjes met kersen

Ricottapannenkoekjes met kersen

ingredi├źnten


20 min
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 pot kersen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta

benodigdheden

gourmetstel

  • 1 Meng de ricotta met de melk, eidooiers en citroenrasp tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  • 2 Meng de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het ricottamengsel. Spatel het eiwit luchtig erdoor.
  • 3 Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en schep een lepel beslag erin. Keer de pannenkoekjes om als er bubbels aan de rand verschijnen.
  • 4 Verwarm de kersen in een ander pannetje of serveer ze eventueel koud. Schep de pannenkoekjes op borden, schep wat kersen erop en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Dit toetje is ook heel lekker met karamelsaus en plakjes banaan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 4 gram