4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Ricottayoghurt met sinaasappel en pistachekaramel

Ricottayoghurt met sinaasappel en pistachekaramel

ingrediënten


40 min
4 personen
50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
3 grote handsinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Snijd met een scherp mesje de schil rondom van de sinaasappels af tot het vruchtvlees zichtbaar is. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op in een kom.
  • 2 Klop het sinaasappelsap romig met de sinaasappelmarmelade, ricotta en yoghurt en zet afgedekt in de koelkast.
  • 3 Verwarm intussen de suiker in een steelpan op middelhoge stand tot de suiker gesmolten is en lichtbruin wordt. Roer niet in de suikersiroop, maar schud een beetje met de pan. Neem de pan van de warmtebron zodra de siroop lichtbruin is en roer de pistachenoten voorzichtig erdoor. Giet met behulp van een spatel op een stuk bakpapier en laat afkoelen.
  • 4 Breek de pistachekaramel in stukken en hak tot grove kruimels. Verdeel de helft van het ricottamengsel over 4 schaaltjes en verdeel de helft van de sinaasappelpartjes erover. Bestrooi met wat pistachekaramel en vervolg met nog een laag ricotta en partjes sinaasappel. Garneer met de rest van de pistachekaramel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté