voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Rijst met gehaktballetjes

Rijst met gehaktballetjes

ingrediënten

400 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

1 ei

3 eetlepels paneermeel

3 eetlepels oud brood

300 gram witte rijst

400 gram sperziebonen

2 eetlepels olie

2 eetlepels ketjap


  • 1 Vermeng het gehakt met de kruiden, het ei en het broodkruim tot een smeuïg geheel en rol er kleine balletjes van. Laat de balletjes in de koelkast opstijven.
  • 2 Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat met het deksel op de pan uitstomen.
  • 3 Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
  • 4 Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de ketjap en een paar eetlepels water toe en laat op lage stand nog 5 minuten garen. Schep de rijst en boontjes erdoor en warm nog een enkele minuten mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 683 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 31 gram