4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Rijst met gehaktballetjes

Rijst met gehaktballetjes

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels oud brood
3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Vermeng het gehakt met de kruiden, het ei en het broodkruim tot een smeuïg geheel en rol er kleine balletjes van. Laat de balletjes in de koelkast opstijven.
  • 2 Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat met het deksel op de pan uitstomen.
  • 3 Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
  • 4 Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de ketjap en een paar eetlepels water toe en laat op lage stand nog 5 minuten garen. Schep de rijst en boontjes erdoor en warm nog een enkele minuten mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 683 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip