4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstbowl met garnalen en snelle kimchi

Rijstbowl met garnalen en snelle kimchi

ingrediënten


30 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

12 grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

200 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Snijd de wortel in staafjes en blancheer in een paar minuten beetgaar. Schep uit het water en spoel onder koud water. Leg de taugé in een vergiet en giet het kokendhete water van de wortel eroverheen. Laat goed uitlekken.
  • 2 Kook de rijst en laat uitstomen. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Breek de eieren een voor een boven een kopje en laat ze in de pan glijden. Bak zo 4 spiegeleieren tegelijk in een paar minuten, tot de dooier nog een beetje zacht is.
  • 3 Verhit de overige olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de garnalen kort op een hoge stand. Bestrooi met zout en chilipeper.
  • 4 Schep de rijst in kommen. Verdeel de taugé, wortel, kimchi, garnalen en als laatste het spiegelei erover. Serveer naar smaak met zoetzure chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 27 gram