6 personen
uitdagend
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Rijstevlaai met perzik en chocolade

Rijstevlaai met perzik en chocolade

ingrediënten


25 min
6 personen
100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

240 gram croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

820 gram halve perziken op siroop

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de perziken af en vang het sap op. Snijd de perzik in stukjes.
  • 2 Breng slagroom, 250 ml sap en de rijst al roerend aan de kook. Kook de rijst zachtjes gaar.
  • 3 Roer de custardpoeder, de helft van de suiker, de citroenrasp en de perzikstukjes erdoor.
  • 4 Splits de eieren. Klop de dooiers lichtschuimig en roer ze door de rijst.
  • 5 Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker en spatel dit door het rijstmengsel.
  • 6 Bekleed de vlaaivorm met het croissantdeeg. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 7 Verdeel het rijstmengsel erover en strijk dit vlak. Bak de vlaai in 30-35 minuten in de oven gaar. Bestrooi het gebak voor het serveren met de chocolade.

wijnadvies

Portly Sweet White zal het heerlijk doen vanwege de perzik. Maar ook de YellowTail Moscato en Château David Bordeaux Moelleux zijn een prima keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip