4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Rijstnoedelsalade met ragfijne groenten

Rijstnoedelsalade met ragfijne groenten

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zoute chilisaus
100 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 groene peper

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

200 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat daarna uitlekken.
  • 2 Blancheer de sugarsnaps in kokend water met zout een minuut en giet ze af. Spoel ze met koud water en laat goed uitlekken.
  • 3 Verwarm de olie en bak hierin een omelet van de eieren. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Laat deze op een bord glijden en rol op. Laat zo afkoelen en snijd dan de omeletrol in dunne reepjes.
  • 4 Snijd de sugarsnaps, bosui en wortel in dunne repen en daarna in nog fijnere reepjes.
  • 5 Knip de mie in kleinere stukken en schep deze samen met de groenten, omeletreepjes, peperringetjes en pinda’s door elkaar.
  • 6 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en besprenkel hier de salade mee.

bereidingstip

Serveer er eventueel nog gegrilde kiprepen of gegrilde biefstukrepen bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 22 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks