- 1 Schil de gele schil van de citroen. Breng 125 ml water aan de kook. Voeg de rijst, 1 eetlepel suiker en de citroenschil toe en kook 2 minuten. Voeg de melk toe en breng op middelhoge stand aan de kook. Kook op een lage stand circa 25 minuten en roer regelmatig door. Verwijder de citroenschil en laat de rijst afkoelen.
- 2 Bak de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan en voeg de helft toe aan de rijstepap. Roer kort door en laat volledig afgedekt afkoelen in de koelkast.
- 3 Klop zodra de rijst koud is de slagroom stijf. Spatel de helft van de slagroom door de rijst. Herhaal met de rest van de slagroom en zet de pudding terug in de koelkast.
- 4 Kook de blauwe bessen met de vanille en overige suiker circa 5 minuten op een lage stand. Verdeel de rijstpudding over glazen en schep wat warme bessensaus erop.
bereidingstip
Vervang de bessen in dit recept door kersen, frambozen of aardbeien.