4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Rijstpudding met bessensaus

Rijstpudding met bessensaus

ingrediënten


40 min
4 personen
theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

350 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de gele schil van de citroen. Breng 125 ml water aan de kook. Voeg de rijst, 1 eetlepel suiker en de citroenschil toe en kook 2 minuten. Voeg de melk toe en breng op middelhoge stand aan de kook. Kook op een lage stand circa 25 minuten en roer regelmatig door. Verwijder de citroenschil en laat de rijst afkoelen.
  • 2 Bak de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan en voeg de helft toe aan de rijstepap. Roer kort door en laat volledig afgedekt afkoelen in de koelkast.
  • 3 Klop zodra de rijst koud is de slagroom stijf. Spatel de helft van de slagroom door de rijst. Herhaal met de rest van de slagroom en zet de pudding terug in de koelkast.
  • 4 Kook de blauwe bessen met de vanille en overige suiker circa 5 minuten op een lage stand. Verdeel de rijstpudding over glazen en schep wat warme bessensaus erop.

bereidingstip

Vervang de bessen in dit recept door kersen, frambozen of aardbeien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 15 gram