4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Rijstpudding met kardemom

Rijstpudding met kardemom

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

4 draadjes saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 kardemompeul
50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Spoel de rijst af in een vergiet en laat goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel boter in een pan met dikke bodem en bak de rijst al roerend ½ minuut. Voeg de melk, suiker, kardemom, saffraan en een snuf zout toe en breng al roerend aan de kook. Zet de warmtebron lager en laat de rijst afgedekt circa 20 minuten garen op een lage stand.
  • 2 Breng de rijstpudding verder op smaak en voeg eventueel meer melk toe als de rijst te droog is. Neem de pan van de warmtebron en roer een deel van de pistache, de kokosmelk en de rest van de boter door de pap. Serveer in kommetjes en bestrooi met de rest van de pistachenoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté