2 personen
hoofdgerecht

rijstroerbak met prei, wortel en kip

terug naar recept
home recepten rijstroerbak met prei, wortel en kip

rijstroerbak met prei, wortel en kip

ingrediënten


2 personen
1 theelepel sambal naar smaak
150 gram panklare rijst
1 eetlepel nasi of bami boemboe kruidenpasta
1 waspeen (geschild, grof gehakt)
1 prei (in ringen gesneden)
2 eetlepels olie
1 eetlepel ketjap
100 gram kipfilet (in blokjes gesneden)

  • 1 Schep de kipfilet blokjes in een kommetje om met de ketjap en laat 5 minuten marineren.
  • 2 Verhit de olie in een wok en bak de prei en waspeen in voor ca. 3 minuten op hoog vuur.
  • 3 Schep de kipblokjes en de boemboe erbij en roerbak op hoog vuur bruin. Zet het vuur wat lager.
  • 4 Schep de rijst in de pan en roer alles goed door.
  • 5 Schenk 75 ml water in de wok en roerbak het gerecht nog 2-3 minuten op hoog vuur.
  • 6 Serveer direct met extra ketjap en een lepeltje sambal.

bereidingstip

bekijk het recept op: http://bit.ly/2F3hnNj

Terugroepactie | Kips Vega Paté