2 personen
hoofdgerecht

rijstroerbak met prei, wortel en kip

terug naar recept
recepten rijstroerbak met prei, wortel en kip

rijstroerbak met prei, wortel en kip

ingrediënten

100 gram kipfilet (in blokjes gesneden)

1 eetlepel ketjap

2 eetlepels olie

1 prei (in ringen gesneden)

1 waspeen (geschild, grof gehakt)

1 eetlepel nasi of bami boemboe kruidenpasta

150 gram panklare rijst

1 theelepel sambal naar smaak


  • 1 Schep de kipfilet blokjes in een kommetje om met de ketjap en laat 5 minuten marineren.
  • 2 Verhit de olie in een wok en bak de prei en waspeen in voor ca. 3 minuten op hoog vuur.
  • 3 Schep de kipblokjes en de boemboe erbij en roerbak op hoog vuur bruin. Zet het vuur wat lager.
  • 4 Schep de rijst in de pan en roer alles goed door.
  • 5 Schenk 75 ml water in de wok en roerbak het gerecht nog 2-3 minuten op hoog vuur.
  • 6 Serveer direct met extra ketjap en een lepeltje sambal.

bereidingstip

bekijk het recept op: http://bit.ly/2F3hnNj