4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstsalade met bietjes, sinaasappel en hazelnoot

Rijstsalade met bietjes, sinaasappel en hazelnoot

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

4 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

250 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst en laat deze afkoelen. Kook de peultjes 2-3 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Pers 1 sinaasappel uit.
  • 2 Schil de overige sinaasappels dik en verdeel ze in partjes. Halveer deze partjes. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Schep er een halve eetlepel honing en de chilipoeder door. Schep de helft van de bietjes met de peultjes, de sinaasappelpartjes en de helft van de hazelnoten door de rijst.
  • 4 Meng de rest van de honing, het sinaasappelsap, de olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep deze dressing door de salade.
  • 5 Verdeel de rest van de bietenblokjes erover. Bestrooi met de rest van de hazelnoten en de feta.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 16 gram