- 1 Kook de rijst en laat deze afkoelen. Kook de peultjes 2-3 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Pers 1 sinaasappel uit.
- 2 Schil de overige sinaasappels dik en verdeel ze in partjes. Halveer deze partjes. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
- 3 Schep er een halve eetlepel honing en de chilipoeder door. Schep de helft van de bietjes met de peultjes, de sinaasappelpartjes en de helft van de hazelnoten door de rijst.
- 4 Meng de rest van de honing, het sinaasappelsap, de olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep deze dressing door de salade.
- 5 Verdeel de rest van de bietenblokjes erover. Bestrooi met de rest van de hazelnoten en de feta.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.