4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstsalade met gebakken tofu en pindadressing

Rijstsalade met gebakken tofu en pindadressing

ingrediënten


bestellen
25 min
4 personen
100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

200 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
200 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.59

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.35
200 gram rijst

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.89
2 eetlepels pindakaas met stukjes noot

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.45
1 teentje knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
2 eetlepels sambal manis

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.89
1 eetlepel ketjap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
1 sjalot

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25
2 eetlepels wittewijnazijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.45
100 milliliter kokosmelk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.99
150 gram sperziebonen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
100 gram spitskolen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.45
komkommer

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.85
6 eetlepels gebakken uitjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
2 lente-/bosuitjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45

  • 1 Kook de rijst en laat iets afkoelen. Verhit intussen de pindakaas met de knoflook, de helft van de sambal, ketjap, sjalot, de helft van het citroengras, azijn en kokosmelk. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus te verdunnen. Laat afkoelen.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin tofu aan beide kanten in circa 7 minuten goudbruin. Voeg de rest van de sambal en citroengras toe en bak nog circa 2 minuten verder. Kook de sperziebonen beetgaar.
  • 3 Blancheer de taugé 20 seconden in het kookwater van de sperziebonen. Giet af en meng met de rijst, spitskool en komkommer. Verdeel de tofu erover. Giet de dressing erover en bestrooi met de gebakken uitjes en bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 16 gram