4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Rijstsalade met gebakken tofu en pindadressing

Rijstsalade met gebakken tofu en pindadressing

ingrediënten


25 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

100 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

150 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sambal manis

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pindakaas met stukjes noot

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

200 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst en laat iets afkoelen. Verhit intussen de pindakaas met de knoflook, de helft van de sambal, ketjap, sjalot, de helft van het citroengras, azijn en kokosmelk. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus te verdunnen. Laat afkoelen.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin tofu aan beide kanten in circa 7 minuten goudbruin. Voeg de rest van de sambal en citroengras toe en bak nog circa 2 minuten verder. Kook de sperziebonen beetgaar.
  • 3 Blancheer de taugé 20 seconden in het kookwater van de sperziebonen. Giet af en meng met de rijst, spitskool en komkommer. Verdeel de tofu erover. Giet de dressing erover en bestrooi met de gebakken uitjes en bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté