4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Rijstsalade met gebakken watermeloen en feta

Rijstsalade met gebakken watermeloen en feta

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

200 gram olijven

dit product is niet beschikbaar

250 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

300 gram feta

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

watermeloen

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Giet af en laat uitgespreid afkoelen. Snijd de watermeloen in driehoekige plakken van 1,5-2 cm dik. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de watermeloen aan beide kanten 1-2 minuten op een hoge stand.
  • 2 Bestrijk de feta met 1 eetlepel olie en bak 1 minuut aan beide kanten in de koekenpan. Schraap de aanbaksels los. Snijd de gebakken watermeloen in blokjes en verwijder de schil.
  • 3 Meng de komkommer met de tomaten, olijven, munt, azijn, rijst, rest van de olie en watermeloen. Verkruimel de feta erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté