4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstsalade met mango en makreel

Rijstsalade met mango en makreel

ingrediënten


25 min
4 personen
4 gerookte makreelfilets
3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Voeg het paprikapoeder toe aan het kookwater van de rijst en kook de rijst gaar. Laat afkoelen.
  • 2 Kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar.
  • 3 Giet af, spoel er koud water over en laat afkoelen.
  • 4 Schep de helft van de koriander, de mangoblokjes, rode peper, broccoliroosjes, citroenrasp, -sap en olie luchtig door de rijst.
  • 5 Leg de makreelfilet op de rijstsalade en bestrooi met de rest van de koriander.

bereidingstip

Serveer met een kruidendip: meng 200 ml zure room of yoghurt met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel komijnpoeder (djinten), een mespuntje cayennepeper en 2 eetlepels gehakte peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 925 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté