- 1 Kook 300 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder intussen het vel van 1 chorizoworst (225 g) en snijd in stukjes.
- 2 Verhit een droge koekenpan en bak de worst in 6-8 min. op een matige stand krokant. Schep regelmatig om. Neem het vlees uit de pan en bewaar het bakvet.
- 3 Snijd intussen 2 rode paprika’s in halve reepjes en 4 stengels bleekselderij in boogjes. Snijd 85 g rucola fijn en laat 1 pot olijven met piment (230 g) uitlekken.
- 4 Meng de rijst in een ruime kom met het bakvet en 3 el rodewijnazijn en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de rucola, paprika, bleekselderij en olijven erdoor, breng op smaak met peper en verdeel de chorizo over de salade.
bereidingstip
Je kunt de salade een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een uur voor het serveren op kamertemperatuur komen.