4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstsalade met rucola, chorizo en paprika

Rijstsalade met rucola, chorizo en paprika

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 pot olijven met knoflook
85 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 chorizoworst
300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook 300 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder intussen het vel van 1 chorizoworst (225 g) en snijd in stukjes.
  • 2 Verhit een droge koekenpan en bak de worst in 6-8 min. op een matige stand krokant. Schep regelmatig om. Neem het vlees uit de pan en bewaar het bakvet.
  • 3 Snijd intussen 2 rode paprika’s in halve reepjes en 4 stengels bleekselderij in boogjes. Snijd 85 g rucola fijn en laat 1 pot olijven met piment (230 g) uitlekken.
  • 4 Meng de rijst in een ruime kom met het bakvet en 3 el rodewijnazijn en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de rucola, paprika, bleekselderij en olijven erdoor, breng op smaak met peper en verdeel de chorizo over de salade.

bereidingstip

Je kunt de salade een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een uur voor het serveren op kamertemperatuur komen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 584 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 21 gram