4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstschotel met omelet

Rijstschotel met omelet

ingrediënten


35 min
4 personen
75 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

500 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop, voor de omelet, de eieren los met 3 eetlepels water, de rode peper, gemberpoeder, zout en versgemalen peper.
  • 2 Verhit de helft van de arachide- of zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin van de helft van het eimengsel een omelet. Bak zo ook een tweede omelet. Snijd de omeletten in brede repen.
  • 3 Verhit voor de rijstschotel de 4 eetlepels wok- of arachideolie in een wok. Roerbak hierin de winterwortel, knoflook, ui, bleekselderij en prei circa 10 minuten.
  • 4 Schep de rijst erdoor en bak deze circa 5 minuten mee. Schep de ketjap erdoor.
  • 5 Bestrooi het gerecht met de pinda's en leg de omeletreepjes erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 21 gram