4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstschotel met spek en garnalen

Rijstschotel met spek en garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
300 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

325 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Schep de vleesreepjes om met de ui, knoflook, azijn, sojasaus en sesamolie. Laat even staan.
  • 2 Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de gemarineerde spekreepjes op een hoge stand. Voeg de sperziebonen en garnalen toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de rijst erdoorheen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 35 gram