8 personen
uitdagend
50 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Rijsttaart met kaneel en appel-amandeltopping

Rijsttaart met kaneel en appel-amandeltopping

ingrediënten


50 min
8 personen
25 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

20 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

250 gram zoetzure appels

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

160 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

160 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot circa 4 mm dik.
  • 2 Bestuif de taartvorm met een beetje bloem en druk het deeg voorzichtig erin. Snijd de randen bij, leg een stuk bakpapier op de bodem en vul met de blindbakvulling.
  • 3 Bak de taartbodem circa 20 minuten in het midden van de oven. Neem het bakpapier met steunvulling eruit en laat de bodem afkoelen op een rooster.
  • 4 Klop intussen de eieren los en roer door de rijstepap. Giet dit mengsel op de bodem en bak nog circa 25 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Laat de taart helemaal afkoelen. Snijd de appels voor de topping in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes.
  • 6 Meng de appel met het citroensap en de basterdsuiker en verwarm al roerend op een hoge stand tot de suiker smelt en licht karamelliseert. Schep de rozijnen erdoor en laat afkoelen.
  • 7 Verdeel de gekaramelliseerde appel over de taart en bestrooi met het amandelschaafsel.

bereidingstip

Lekker met een vanillesaus, kijk elders op boodschappen.nl voor het recept


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 10 gram