4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Rillettes van makreel

Rillettes van makreel

ingrediënten


20 min
4 personen
12 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 gerookte makreel
200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

  • 1 Hak de helft van de radijsjes. Roer ze door de zure room of crème fraîche en voeg zout en peper toe.
  • 2 Meng de makreel met het sjalotje.
  • 3 Pers de helft van de citroen en snijd de andere helft in partjes. Voeg citroensap bij de makreel.
  • 4 Vul de glazen met het makreelmengsel.
  • 5 Verdeel daarover de radijsroom. Garneer met citroen en sprieten bieslook en serveer de rest van de radijs erbij. Lekker met geroosterd brood.

wijnadvies

Sherryliefhebbers drinken hier eens een glaasje gekoelde Fino van Gonzalez of de zelfs wat zilte Manzanilla van San Lucar bij. Pinot Gris van Arthur Metz is een keus die bij iedereen in de smaak zal vallen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 9 gram