online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Risi e bisi met ontbijtspek

Risi e bisi met ontbijtspek

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

125 gram ontbijtspek

350 gram risottorijst

1 liter groentebouillon

300 gram doperwten

citroen

1 handje Parmezaanse kaas

1 handje peterselie

2 eetlepels boter


  • 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 2 minuten.
  • 2 Snijd het spek in reepjes. Voeg de helft van de spekreepjes toe aan de sjalot en knoflook en bak deze knapperig. Voeg de risottorijst toe en bak deze in 2 minuten glazig.
  • 3 Schenk een flinke soeplepel bouillon in de pan. Roer de rijst door tot de bouillon is ingekookt. Voeg vervolgens de doperwten, citroenrasp en -sap toe aan de rijst. Blijf lepel voor lepel bouillon toevoegen.
  • 4 Bak intussen de rest van het spek knapperig in een andere koekenpan.
  • 5 Neem de pan van de warmtebron zodra de rijst gaar is en roer de Parmezaanse kaas, peterselie en boter erdoor. Serveer met de gebakken spekreepjes.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 16 gram