4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto arrabbiata

Risotto arrabbiata

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bakje basilicum

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de steeltjes van de basilicum fijn. Gooi ze niet weg, want ze hebben veel smaak. Bewaar de basilicumblaadjes.
  • 2 Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui met de knoflook, rode peper en fijngesneden basilicumsteeltjes 2 min.
  • 3 Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glazig zijn en glanzen. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn opnemen.
  • 4 Voeg vervolgens de tomatenblokjes en bouillon in 3-4 porties toe. Laat de rijst het vocht zachtjes kokend opnemen. Kook de risotto in 18-20 min. beetgaar. Snijd de basilicumblaadjes grof.
  • 5 Neem de pan van de warmtebron. Roer de helft van de kaas en de basilicumblaadjes door de risotto. Breng op smaak met zout en peper en schep in 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas.

bereidingstip

Voeg voor een pikante risotto een 2e rode peper toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 416 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 12 gram