- 1 Snijd de steeltjes van de basilicum fijn. Gooi ze niet weg, want ze hebben veel smaak. Bewaar de basilicumblaadjes.
- 2 Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui met de knoflook, rode peper en fijngesneden basilicumsteeltjes 2 min.
- 3 Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glazig zijn en glanzen. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn opnemen.
- 4 Voeg vervolgens de tomatenblokjes en bouillon in 3-4 porties toe. Laat de rijst het vocht zachtjes kokend opnemen. Kook de risotto in 18-20 min. beetgaar. Snijd de basilicumblaadjes grof.
- 5 Neem de pan van de warmtebron. Roer de helft van de kaas en de basilicumblaadjes door de risotto. Breng op smaak met zout en peper en schep in 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas.
bereidingstip
Voeg voor een pikante risotto een 2e rode peper toe.